Utan att överdriva så blev lammgrytan helt idealisk. Idag i 13 minusgrader kändes det bara såååååå rätt att bege sig hemåt klädd i morfars pälsmössa och bära en kasse med 1,6 kg tungt lammstek i. Skulle ett krig utbryta i morgon eller temperaturen drastiskt falla till -30 grader,så skulle jag minsann (och mina nära och kära såklart) klara sig galant i flera veckor med denna mastodonta köttstycke
Toppa medkorven. Alsace ligger granne med Tyskland. Skär korven i skivor. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Servera med ris till. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.