4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ha i den väl avrunna tinade broccolin. För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Koka upp buljongen och lägg i bulgur. Vänd ner grönsakerna och kasslern i bulgurn. 2 1/2 dl grönsaksbuljong1,5 dl bulgur (för egen del tyckte jag det var på tok för mycket bulgur, men det är bara att blanda i så mycket man behöver)10 cm purjolök1 tsk olja1 broccolistånd delat i buketter (jag använde fryst då den färska var slut. Hetta upp oljan och fräs lök, broccoli och kassler ca 3 minuter. 1,5 dl bulgur. 1 broccolistånd del
Koka upp buljongen och lägg i bulgur. Vänd ner grönsakerna och kasslern i bulgurn. Hetta upp oljan och fräs lök, broccoli och kassler ca 3 minuter. 1 ½ dl bulgur. 1 broccolistånd delat i buketter (fryst går också bra)
Blanda ner broccoli, russin och pumpakärnorna i kastrullen med bulgur när den är mjuk. Koka broccolin mjuk men fortfarande spänstig i en seperat kastrull
Servera med ris, bulgur eller liknande och sallad. 1 broccoli 250 gr. Plocka broccolin i buketter, skala stjälken och skiva den i ca 1 cm tjocka skivor. 1 ananas 1 broccoli 250 gr 8 cm ingefära
Ris, eller kanske bulgur eller cous-cous är också tänkbart, för den som tål det. Skala och slanta morötterna, dela broccolin i buketter, skala och flisa vitlöken