Krispiga kycklingvingar med smak av chili och paprika, precis som de gör dom i USA. Riktigt goda att ha till plockmaten eller att bjuda middagsgästerna på som förrätt, garanterat supergoda och passar perfekt med en rökig barbequesås till.
Detta grymma recept är skrivet av bloggarna Marco och Veronique som driver bloggen Oh my dish. Parets rätter inspireras av influenser från världens alla hörn och den röda tråden är deras passion för mat.
Missa inte det här receptet för allt i världen, ni kommer inte bli besvikna!
Gör så här:
1) Finhacka två vitlöksklyftor och två röda chili peppar. Överför till en mortel.
2) Tillsätt i socker, cayennepeppar, paprikapulver och lite havsalt. Mosa alla ingredienserna tillsammans.
3) Ta en stor skål och lägg i kycklingvingarna. Blanda alla kycklingvingarna med den blandning du just gjort med mortel. Se till att alla kycklingvingarna också är täckta och täck sedan skålen med folie.
4) Kyl i minst 4 timmar.
5) Efter mindre än fyra timmar, ta bort kycklingvingarna från ditt kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader.
6) Placera kycklingvingarna i bakplåten med bakplåtspapper under.
7) Ha kycklingvingarna i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på din ugn och tjockleken på vingarna. Kontrollera efter 15 minuter, de behöver lite mer tid om de inte fått färg överallt.
8) Ta ut och servera!
Tillagningstid: Ca 4 timmar och 30 minuter inkluderat med preparationerna.
Grader: 200 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/buffalo-style-chicken-wings-82537282.html
Den senaste grejen (som egentligen är jättegammal, men det är först nu jagfångat upp den) är veganskabuffalowings – så klartgjordaavallas vår favoritgrönsak, blomkål
Buffalo Wild Wings. Igår stressade vi halvt ihjäl oss för atthinna med atthämta på dagis, handla, hämtapaket, förberedakalas och lagamat i hyfsad tid så inte Diesel skulle somna för sent och vara trött på dagis
Den mildasmakenlämpar sig dessutom perfekt för kryddigare och mustigaremarinader som till exempel den här som är inspireradav de klassiskaamerikanskabuffalowingsen
Delakycklingvingarna så du får självaklubban och den platta delen, vingpsetsen kan du skippa. Lägg dem i en skål tillsammans med oljan och saltet och blanda runt så du täcker helabitarna
Den mildasmakenlämpar sig dessutom perfekt för kryddigare och mustigaremarinader som till exempel den här som är inspireradav de klassiskaamerikanskabuffalowingsen
Mangodipp. salt och nymaldsvartpeppar. Grönsaker. sommarvitkålshuvud (skuret i lagombitarattdippa). 1 påse BuffaloWings. 1 dl crème fraiche. 3 msk mango chutney. 1 gurka (skalad och skuren i stavar). 200 g gröna bönor typ haricots verts (blancherade)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.