Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Häll upp yoghurten i en bunke. Det var länge sedan jag gjorde egen tzatziki, men efter en vecka i Grekland så kändes det som den givna såsen till köttet på sommarbuffén
Hallonpannacottans grundrecept är Alexandra Zazzis, hämtat från senaste numret av Buffé, men jag bytte ut hennes svarta vinbär mot hallon vilket fungerade alldeles utmärkt
Så här såg det ut senast vi hade "buffé" hemma. grekisk yoghurt eller kesella, frukt&bärsallad, hemgjord müsli med nötter, kanske någon form av proteinpannkakor eller plättar med keso och hemgjord chiafrö-sylt, kokta ägg, kalkon, tomat, avocado och mager ost
crème fraiche eller turkisk yoghurt. Hacka nötterna och blanda med alla de övriga ingredienserna. Börja med de minsta måtten, smaka av, öka på tills du är nöjd