Jag älskar att både laga olika rätter till bufféer och att äta buffémat. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Andra grönsaker, skinka, bacon, korv. Ostpajer med färdig smördeg gillas. Bara att skära till de färdigkavlade plattorna, lägga i formar, fylla och sedan in i ugnen
En ostbricka med frukt och lufttorkad skinka,. I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Lägg upp skinkan och ruccolan fint på en tallrik. 3/4 olivoljaSparrisNågot bröd du tycker omTomaterParmaskinka eller lufttorkad salamiMozzarellaChipsRuccolaParmesanSalt & Peppar Vrid på ugnen till 150 grader Riv skalet på citronerna, tänk på att skölja dem innan och på att inte la med det vita för det är jätteäckligt
Kan göras som denna i rund form, eller till buffé i små mazarinformar eller långpanna, blir alltid god och kan förberedas dagen innan och bara värmas på
Svartrotsrullar med lufttorkad skinka. I Juni gjorde jag en studentbuffé till en vänfamilj, alltihopa fingerfood som kunde ätas på stående fot med eller utan tallrik och helt utan bestick
-) Det blev en julig buffé med en rad goda rätter och så klart glöggprovning och en massa ost. 600 g fläskfilé, i 2-3 cm tjocka skivor250 g cocktailtomater, halverade250 g champinjoner, skivade1 pkt bacon, strimlat (jag tog lufttorkad skinka 100 g)1 msk vetemjöl1 dl vatten2 dl crème frache2 msk sötstark senap1-2 vitlöksklyfta, pressad1 msk kalvfond2 dl riven ostSätt ugnen på 225°