Den som vill serverar lingon till, men annars passar smörgåsgurka ypperligt. 315,7 kcal23,3 g protein19,5 g fett11,6 g kolhydraterKöttfärsbiffar och brunsås, 6 portBiffar
Biffarna passar precis lika bra med brunsås och lingon som på en burgare. Servera gärna allt med någon enkel form av potatis (mos var lite overkill märkte jag), lingonsylt och ärtor eller pressgurka
Först tänkte jag servera det med en klassisk brunsås/gräddsås, men eftersom sojan var slut (trots att jag älskar soja och nästan alltid har flera olika sorter hemma) så fick jag improvisera fram något annat
Brunsås. Servera med kokt potatis och råröda lingon. Steksky från pannbiffen0,5 köttbuljongtärning1,5 tsk soja2,5 dl matlagningsgrädde2 dl mjölk0,5 msk lingonsylt eller gelé2 msk mjölSalt, vitpepparVispa ihop mjöl med 1 dl av mjölken
Till den goda köttfärslimpan rekommenderas brunsås och gelé eller lingon. Köttfärslimpa som du svänger ihop på nolltid och som alla kommer älska är den här varianten
Köttbullar med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon är ju en klassisk svensk hit. Servera nu köttbullarna tillsammans som de är med spaghetti eller gör dem i italiensk tomatsås eller gräddig brunsås
Det bästa av allt är nog att mosa potatisen i brunsåsen och äta med lingon till sist. Severa kåldolmarna med kokt potatis, såsen, kokta grönsaker och lingon
Grädda i 20 min i 200° CServera med lingon, kokt potatis och brunsås. 1. Blanda alla ingredienser och låt smeten vila i kylen i 30 minuter2 Koka upp vatten med lite salt i en kastrull
Förutom att servera bönbullarna på klassiskt vis med kokt potatis, brunsås, vinbärsgelé och smörgåsgurka, så brukar jag ibland servera dem med ugnsstekt potatis och portersås