Dela broccolin i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, smulad buljongtärning, ost, mjölk, salt och vitpeppar. Häll sedan blandningen över broccolin. Ställ in i ugnen 200 grader i cirka 30 minuter eller tills osten fått fin färg.
En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc. En härligt krämig sås med ostsås tillsammans med kassler och purjolök
Idag hade vi ett par vänner som äter enligt LCHF på lunch-besök. Eftersom Peter och jag inte gör det (= total idétorka för min del) så tog jag hjälp av andra matbloggare för att hitta ett par trevliga recept som passade oss alla
Godmorgon, ny vecka nya möjligheter och solen strålar idag. Dagen kan ju inte börja mycket bättre. Tänkte jag skulle starta dagen med att bjuda på en enkel och väldigt god broccoligratäng med stark korv och bacon
Broccoligratäng, innan gratinering. På senare tid har jag letat efter recept på grönsaksrätter, då hittade jag bland annat detta recept på broccoligratäng som jag lagat några gånger, mängden broccoli kan ökas till det nästan dubbla utan att man behöver addera mer dragonsås
Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Koka broccolin i saltat vatten 10 minuter. Spara spadet. Smält fettet i kastrull, tillsätt mjöl, päd med grönsaksspad och mjölk, vispa försiktigt hela tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.