Jag serverade här med tomat, avokado & en sås med majonäs/kvarg/kryddor. Här gjorde jag en variant med blomkål & broccoli och hade lite rester av kokt quinoa som jag blandade i denna gång
Inspirationen kommer från Fredriks Torsk med misomajonäs, riven pepparrot och rostad broccoli. Majonäs (se recept på en supersnabb majo som finns med i detta recept)
Börja med broccolin, medan den är i ugnen så rimmar du fisken och gör majonäsen. Skala stjälken på broccolin, skär sedan broccolin med stjälk och allt i mindre bitar tvärs över (som små träd)
Skär fisken i centimeter stora bitar, ansa broccolin i små bitar. 2 st färsk broccoli. Lägg i broccoli och låt stå i ca 5 minuter. Aioli går utmärkt att göra genom att ta 1 dl Hellmans majonäs och pressa i 2 vitlöksklyftor och några droppar pressad citron. 2 st färsk broccoli
Idag blev det dock bara ett ägg som vi delade på, det jag använde i majonäsen. Gjorde en citronmajonäs och avokadoröra som såser till den varmrökta laxen
För extra ”low-carb” ersätt potatisen med stora buketter blomkål och broccoli. Om det inte går att få tag i bra avokado, ersätt med hemmagjord eller köpt majonäs av bra kvalitet smaksatt med finhackad, färsk koriander, lime och riven färsk ingefära
Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese