Kall vårrulle fylld medkycklinglår samt krispiga grönsaker med ingefärs- och chilidippDet är lite pilligt, tar lite tid och rullarna görs precis innan gästerna kommer, men få rätter uppskattas så mycket som dessa krispigaoch smakrika munsbitar
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Ta en burk creme fraiche, krydda med örtsalt, vitpeppar, lite flytande honung och sweet chilisås. Naturligtvis med en gnutta hetta men sådär precis lagom liksom
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Förra året fick Bibbi en kokbok av mig, Tommy Myllymäkis Grönsaker, tillbehör & Garnityr och förra veckan bjöd hon på en rätt därifrån, en riktig höjdare medbroccoli, vitlök och färskost
Blanda detta med riset, smaka upp med salt och peppar. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.