Fisk i Benahavis, sjukt mysig liten byGrodlår"Boquerones" med aioliCross-kitchen på La SalaFiilis. Jag tar en mjuk start efter pausen, nämligen bilder från min resa till Marbella, Spanien
Det här var en rätt som jag bjöd mina vänner i Matkreatörsmiddagen på. En trevlig tapasrätt från södra Spanien, som där görs på sardiner men som vanligen görs på strömming här
BOQUERONES MED KRONDILL av Ylva Falquist. Den 24 maj 2014 gick Skeppsholmens mästerskap i strömmingsinläggning av stapeln på Hotel Skeppsholmen och av alla de som skickat in recept gick Tina Höstlycke och Ylva Falquist till final
Förutom restaurangen finns också en snygg bardel som bl a serverar tapas (boquerones, tortillas, patatas bravas, choritzo mm, 35-110 kr/st) och vin på glas en tjuga billigare än i restaurangen
Boquerones är små fiskar i sardinsläktet som är mer kända som anjovis. Boquerón är en så typisk fisk för den spanska sydkusten att de som är födda i Málagaområdet kallas för boquerones, boqueronas i feminin form