Boquerones recept

Mjuk start

Mjuk start

Fisk i Benahavis, sjukt mysig liten byGrodlår"Boquerones" med aioliCross-kitchen på La SalaFiilis. Jag tar en mjuk start efter pausen, nämligen bilder från min resa till Marbella, Spanien
Boquerones med citron och fänkål

Boquerones med citron och fänkål

400 gr strömmingsfilé. 2 dl grovsalt. 1 dl vitvinsvinäger. 1 tsk fänkålsfrö. 1 dl saft från pressad citron. 2 dl olivolja
Whoop-whooop!

Whoop-whooop!

Boquerones kommer från. Glöm det där med cupcakes och macarons, just nu är whoopies det absolut allra hetaste
Restaurang AG – Stockholms köttmecka

Restaurang AG – Stockholms köttmecka

Förutom restaurangen finns också en snygg bardel som bl a serverar tapas (boquerones, tortillas, patatas bravas, choritzo mm, 35-110 kr/st) och vin på glas en tjuga billigare än i restaurangen

Snabbgravad halstrad lax

Boquerones. Blanda ihop socker och salt. och rulla runt laxen. Ställ att. grava i rumstemperatur ca 30. min. Hetta upp en stekpanna

Boquerones

Boquerones är små fiskar i sardinsläktet som är mer kända som anjovis. Boquerón är en så typisk fisk för den spanska sydkusten att de som är födda i Málagaområdet kallas för boquerones, boqueronas i feminin form

Boquerones

Dra av skinnet från strömmingarna. Det är enklast att tatag från insidan längst upp vidden bredaste änden och drarakt ner