Blommans glutenfria kladdkaka
ilijaobradovic
ilijaobradovic

Blommans glutenfria kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smör
  • 100-150 g mörk choklad
  • 2 ¹/4 dl mjöl (glutenfritt)
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ krm salt
  • (1 ½ dl kokos + 1 kopp espresso kan tillsättas om man gillar lite chokladbollsmak)

Beskrivning

    1. Vispa ihop ägg och socker poröst i en skål

    2 Smält ihop smöret och chokladen

    3. Häll i smör/chokladen i skålen och resten av ingredienserna och vispa ordentligt igenom smeten.

    4. Häll smeten i en rund bakform med löstagbar kant.

    5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter på 175°C

    6. Efter att du tagit ut kakan ur ugnen skall den svalna innan du täcker över med någon folie(plast eller aluminium) och lägger den i kylen. Den smakar bäst efter ett par dagar. Då är hela kakan kladdig och att den är kall gör den lättare att skära i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.