Vispa vaniljkrämen helt slät. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Dela en vaniljstång på mitten och skrapa ur kärnorna noga och lägg dem i mjölken
Ta fram en kastrull, och blanda i den samman äggula, mjölk, socker och potatismjöl. Den här underbart goda vaniljkrämen gjorde jag som fyllning till mina bullar häromdagen, och den var så otroligt både god och enkel, att jag känner att den behöver uppmärksammas än en gång
Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter
Lagom stora och frasiga smördeg med hallon och vaniljkräm. 2 1/2 dl vaniljkräm (köp den som blandas med mjölk. 2 1/2 dl vaniljkräm (köp den som blandas med mjölk
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Det blev riktigt bra med en gömma av len vaniljkräm, söta hallon och syrlig rabarber i mitten av muffinsen