Vispa smör och sockret vitt och pösigt med elvisp. 35 smält avsvalnat smör. 200 gr rumsvarmt smör. Jippie jag har haft över 100 000 besök på bloggen tusen tack alla läsare så glad jag blir
Smält smör och blanda med mjölk. Smöra och bröa en springform om cirka 25 centimeter i diameter och häll i smeten. 2 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 tsk vaniljsocker 50g smör 1 dl mjölk smör till formen + ströbröd
Smält smöret. 300 g mandelmassa 4 ägg 100 g smör 1 påse flagad mandel (50 g) 3 msk vetemjöl 2 msk potatismjöl 1 1/2 tsk bakpulver Fyllning. Vispa ägg, mandelmassa och smör med elvisp cirka 5 minuter. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter och strö den flagade mandel i bottnen. 100 g smör
Häll över i en kall skål och tillsätt smöret. I helgen var det dags för årets födelsedagstårta i det här huset och då valde jag att göra en blåbärstårta
Lägger man i lite, lite bakpulver så går det att vispa hårdare utan att det blir smör av det. Jag vet att jordgubbar är väldigt svenskt men den här blåbärstårtan med lemoncurd fångar ju faktiskt upp de svenska färgerna på ett fint sätt och jag ÄLSKAR blåbär
Blueberry Pie CakeBottnar225 g rumsvarmt smör400 g strösocker420 g cake flour (se ovan)22 g bakpulver3 g salt2 tsk vaniljextract eller drygt ½ tsk vaniljpulver4 ägg2 äggulor300 g mjölk blandad med 1 msk vit vinägerskal av 1 citron och/eller ½ tsk nystött kardemummaBörja med att smöra och mjöla tre eller fyra bakformar 20 cm i diameter (jag gjorde i tre men det hade nog blivit lite mindre kompakt med fyra bottnar). Rör smöret fluffigt i maskin ca 3-5 minuter. Fyllning och Frosting500 g mascarpone5 dl vispgräddeca 90 g florsocker1 tsk vaniljpulver eller frön från 1½ vaniljstångca 5 msk fast blåbärssyltSmuldeg110 g kylskåpskallt smör100 g vetemjöl100 g strösocker1 nypa saltVispa upp mascarponen tillsammans med grädde, florsocker och vaniljpulver till en fluffig men fast kräm. 225 g rumsvarmt smör. 110 g kylskåpskallt smör
Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Smörkräm. Vispa smöret fluffigt. Dela bottnarna på hälften, placera en överdel som botten på tårtan (lägg en klick smörkräm på tårtfatet/tårtbrickans botten för att tårtan ska fästa)