Blåbärspaj
saraa_
saraa_

Blåbärspaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 L frysta Blåbär.
  • 1 msk Potatismjöl.
  • 1 msk Socker.
  •  
  • Smuldeg
  • 2,25 dl Havregryn.
  • 2,25 dl Vetemjöl/Havremjöl.
  • 150 g Smör.
  • 1 dl Socker/Rörsocker.

Beskrivning

    Sätt på ugnen på 225°C.

    Smuldeg : Smält smöret och blanda med mjöl, havregryn och socker.

    Fyllning : Lägg blåbären i en ugnssäker form och pudra över potatismjöl och socker.

    4. Fördela smuldegen ovanpå och placera mitt i ugnen i 15-20 minuter tills pajen fått färg.

    Servera med Vaniljsås eller Vaniljglass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.