Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. 11 st citron, skalet. 1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3
Jag skulle inte vilja byta ut dessa blåbärsmuffins mot något annat just nu, nu när jag de är lite ljumna med nypudrat florsocker på och det doftar nybakat i köket
Börja med grundreceptet till vaniljmuffinsen. Tillsätt saften och skalet från den pressade citronen. Medan muffinsen gräddas, börja med frostingen genom att vispa samman alla ingredienser
Blanda ner citronskalet. Vem älskar inte blåbärsmuffins. Frostingen är samma som detta recept i grunden och rosen är spritsad med en s k kronbladstyll, den kan man köpa t ex här
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Store sonen ville baka lite muffins och för att piffa upp dom lite blev det lite muffins med blåbär och smuldeg på toppen, tokgott
Blanda mjöl, bakpulver och citronskal och vänd ner detta i äggsmeten. Härligt somriga och mumsiga muffins med blåbär och vaniljkesella i smeten, kan inte bli godare