Frityrsmeten går att använda till grönsaker, fisk och räkor. 800 g bläckfiskringar, tinade 1½ dl vetemjöl 1½ dl kall lättöl eller vatten ½ tsk salt 1 tsk. - Läs hela inlägget här 800 g bläckfiskringar
Häromdagen hittade jag finfina bläckfiskar i fiskdisken och kunde inte motstå dem. Jag är svag för skaldjur och fisk och på sommaren är det mycket av den varan på både grillen och i ugnen
Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Spara Skriv ut Portioner. Tillsätt fiskbenen från den rensade fisken, rödvin och buljong
Bläckfisk är en riktig succé. Butiken har allt annant man kan tänka sig behöva för asiatisk matlagning (Citrongräs, Koriander, mängder av olika sorters lök, oljor, såser, fisk, ja rubb och stubb) också, så där kommer jag att bli stamkund
Någon fisk, frysta lax- och torskfiléer tycker jag fungerar mycket bra. Skala räkor och tina och dela fisken i mindre bitar (salta och peppra fisken)När potatisen nästan är klar börjar du steka grönsakerna med chili, timjan, salt och peppar
Rensa bläckfiskarna (glöm inte det tunna skinnet på utsidan. Varför har det inte slagit mig tidigare att bara fräsa på en massa god fisk med skaldjur och grönsaker, servera det ur en paila, det typiska lerfatet och kalla det för Paila marina
Vass kniv (för att filéa fisk och skära makirullar). Det enklaste är om du köper färdigskuren sushifisk som finns att köpa i frysdiskarna på många asiatiska specialbutiker