Vispa ihop pannkakssmeten, det vill säga mjölkmixen med ägg, mjölk och salt. Och denna gång gjorde jag den glutenfri och serverade med knaperstekt parmaskinka, keso, stekta äpplen och hemmagjord björnbärssylt
Servera till ev färska bär eller sylt (björnbärssylt) alternatvit strö över lite kanel. 3 liter standard mjölk. 1 dl filmjölk. 3 liter standard mjölk. 1 dl filmjölk
Servera saffranspannkakan ljummen med lättvispad grädde och björnbärssylt. Mjölk. Tillsätt mjölken och låt gröten sjuda på svag värme under lock ca 45 min
björnbärssylt. Tillsätt mjölk och saffran i det smälta margarinet. 2 dl mjölk. Sätt ugnen på 250°. Blanda samman alla torra ingredienser med tärnat fikon
Värm upp mjölken rör i smör, socker och salt och låt blandningen endast bli fingerljummen, 37 grader. 4 dl mjölk. 3 dl björnbärssylt eller fast hallon-jordgubb eller lingonsylt
Ofta när jag gör en tårta tänker jag vilket tillfälle ska den serveras till, vilka ska äta den och vad vill jag att den ska säga och så försöker jag anpassa utseendet och innehållet efter det så har gjort vaniljbottnar, chokladbottnar, chokladmoussefyllning, med björnbärssylt, rödvinbärssylt, flädermousse
Sen blir det ofta lite tråkigt med bara choklad så jag tog ett lager med björnbärssylt i mitten. Häll i hälften av vetemjölet och blanda runt, häll sedan i mjölken och sist det sista av mjölet