Sedan hade jag två olika tårtfyllningar också, en hallon/blåbär samt en chokladmousse. Det blev även ett gäng med biskvier av de slattarna med smörkräm jag hade liggandes
Jag har använt den både till tårtor och som fyllning i biskvier och den saknar nästan motstycke. Den här blåbärsmarängsmörkrämen är helt fantastiskt god
Jag ville dessutom få en riktig ordentlig mängd med blåbärssmörkräm på biskvierna eftersom vit choklad tenderar att dränka alla andra smaker med sin sötma så jag byggde friskt på höjden
Hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller hjortron passar lika bra. 1 l grädde – valfri sort - jag tog hälften laktosfri vispgrädde och hälften laktosfri matgrädde1 vaniljstång½ dl ljust rörsocker - eller vanligt sockerett pkt saffran, 0,5 g8 äggulor½ dl ljust rörsocker - eller vanligt socker½ påse mandelbiskvierKoka upp grädden med en snittad, urskrapad vaniljstång och sockret. Blanda ned grovt krossade biskvier, och häll upp i en avlång 1,5 l form
Jag brukar alltid ta i rejält med choklad när jag ska rulla bollar, tryfflar eller doppa biskvier. Den här gången pytsade jag i blåbär, tranbär, pumpafrön och chiafrön i chokladen, och klickade ut på ett bakplåtspapper
I alla fall några av de blåbärs/hallonbiskvier som knåpades i hop under självaste nationaldagen. Alltså sjunger jag idag persikans lov, njuter av ett gäng bakade biskvier och ser solen skymta bakom regntunga skyar
Biskvier. Ta ut fromagen ur kylen, dekorera med biskvier och riven vit choklad. Biskvier. 300 gram blåbär. Fördela blåbären i 4-6 stycken fina glas. 300 gram blåbär
Passar bra både till att spackla tårtor och till att fylla bakverk, tex biskvier eller bakelser. Kör blåbären till en puré i en mixer och blanda eventuellt i lite florsocker