600 g ryggbiff eller vilt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chili Smör 2 msk koncentrerad kalvfond 1 dl vatten 1,5 tsk kinesisk soja 1 tsk sambal oelek 2 dl lätt crème fraiche ca 30 g choklad, minst 70%. 5 Rör i kalvfond, vatten, soja, sambal oelek. 600 g ryggbiff eller vilt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chili Smör 2 msk koncentrerad kalvfond 1 dl vatten 1,5 tsk kinesisk soja 1 tsk sambal oelek 2 dl lätt crème fraiche ca 30 g choklad, minst 70%
) Om du inte vill marinera så använd vin, soja, tomatpure och fond när du steker köttet istället. Häll över marinaden alt använd vin, soja, tomatpure och fond
Blanda soja, buljong, svamp, morot och selleri i en kastrull. 2 msk kinesisk soja. Låt det koka på svag värme tills grönsakerna är knappt mjuka, ca 5 min
Smaka av med soja, ev salt och peppar. (1 msk soja). Skär köttet i strimlor. Smält matfettet i en panna. När det är ljusgult och slutat skumma bryner du köttet i omgångar
Låt biffgrytan koka i någon minut. Ät biffgrytan med kokt ris. 2 msk ketjap manis (indonesisk soja). Woka lövbiff, lök, champinjoner, paprika i olja i en stor stekpanna eller wokpanna