Hacka vitlöken. Smaka av med soya. Skär löken i 1 cm breda bitar. Hetta upp hälften av oljan i woken och fräs vitlök och kött under omrörning ca 2 min. 250 g lövbiff. 3 salladslökar. 1 liten purjolök. 1 kinesisk vitlök. 1 tsk torr sherry
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Skala och riv löken. Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna
Tänk också på att de olika ingredienserna behöver olika tid för tillagning, så att du som här börjar med kött och lök, låter tomaterna puttra en stund innan du till sist lägger i gurka och kokt potatis
Biffarna angavs i alla recept att serveras tillsammans med tonkatsusås. Rätten jag hittade var friterade färsbiffar och kändes klart överkomlig att tillaga och passade bra då jag ville basera rätten på den högrevsfärs jag för dagen hade framme
Fulla av smak från enbär, chili, vitlök, fårfeta och en massa annat gott. Den gräddiga såsen är fullproppad med godis, svart trumpetsvamp, sherry och gelé
Skala och riv löken. Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. Min syster Anna och hennes kille Johan var på genomresa idag mot fjällen så jag gjorde lite lunch åt oss och jag fick ett paket med älgfärs av min arbetskamrat Micke igår så det fick bli älgfärsbiffarmed gräddsås