Biff med lök fraiche recept

Biff med korv, äpple, kål och lök

Biff med korv, äpple, kål och lök

När rotsellerin nästan är klar tillsätts äpplena, koka mjukt Plocka upp och mixa slätt, smaka upp med crème fraiche, smält smör och salt
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Servera med ris. Hacka löken och lägg i pannan. När köttet är mört ha i creme fraiche, matgrädde och dijonsenap, rör om
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Barnen var skeptiska när jag sa att vi skulle äta Biff Stroganoff men sen åt alla med god aptit, så förmodligen låter inte namnet så roligt och aptitretande
Biff stroganoff

Biff stroganoff

När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré
Biffar i rosépepparsås

Biffar i rosépepparsås

Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och blanda ihop dem med såsen. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan grädden, créme fraichen, soya, kalvfond och tomatpure
Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Skala och klyfta löken. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp
Biffar med fetaost och gräddsås

Biffar med fetaost och gräddsås

Finhacka löken och stek mjuk i smör. Ta resten av fetaosten och mosa ihop med crème fraichen. När biffarna är klara sparar du stekfettet i pannan, slår på grädden och låter puttra ihop till en gräddsås
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Biff Stroganoff – klassiskt recept

Biff Stroganoff – klassiskt recept

Krydda med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ris eller potatispuré. 600 g utskuren biff. 12 gula lökar. 12 dl crème fraiche. 1Skala och hacka löken. Mjukstek löken sakta i smör i samma panna, cirka 10 minuter. 1Tillsätt tomatpuré, senap, vatten och crème fraiche
Rysk biff stroganoff

Rysk biff stroganoff

400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra) 1 gul lök 250 g champinjoner rapsolja (till stekning) 3 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl 2 dl vatten, hett 1 msk worcestersås (valfritt) 2 tsk dijonsenap 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 dl crème fraîche 1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Lägg på ett fat tillsammans medlöken. Krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Bryn löken i lite smör
Biffar på potatisbädd

Biffar på potatisbädd

Färsbiffar och potatis i en och samma form - komplettera med en sallad och middagen är klar att servera