Blanda rumsvarmt smör (inte margarin) med finhackade örter (utgå från dina favoritörter, t ex basilika, dragon, persilja och timjan), pressad vitlök, salt, peppar och färsk chili
Vi har tänkt göra den här rätten ända sedan i torsdags eller när det nu var, men det har blivit annat så idag fick det äntligen bli ugnsrostade grönsaker i ugn, benfriafläskkotletter och mammas fantastiska vitlökssås
Rosmarin och vitlöksrostad färskpotatis. Hickoryrökt benfrikotlett. Strö över hickoryflisen och lägg kotlettraden i mitten så det blir en indirekt grillning
Finhacka vitlöken. Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. För att tillaga receptet för 4 personer behöver du ha6-8 hg benfrikotlettSaltPepparGrillkryddaSås1/2 purjolök1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 röd paprika1 msk maizenamjöl1 msk chilisås1 msk sweet chilisås200 gr philadfelfiaost2,5 dl matlagningsgrädde1/2 dl mjölkKöttbuljongSaltPepparGör så härBryn kotletterna så de i stort sett är klara, krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. 6-8 hg benfrikotlett. 2 vitlöksklyftor
I den här rätten använder jag benfriakotletter, men det går lika bra med kotletter med ben. Stek löken i pannan i lite smör och tillsätt curry och paprika, lägg i cremé fraiche, vattten, buljong, worchestersås, HP-sås, pressad vitlök och tomatpuré
Varva potatisen med pressad vitlök, salt och grovmalen svartpeppar. 8 benfriakotletter10- 13 potatisar av mjölig sort2 vitlöksklyftorSaltGrovmalen svarpepparGrillkrydda med chiliMargarin5 dl vispgrädde1-2 dl standardmjölkStek kotletterna tills dom fått fin färg. 2 vitlöksklyftor
1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
benfrikotlett. Skär zucchini, gul lök, tomater, paprika och vitlök i tärningar. Servera den nygrillade kotletten med zucchinisalsa, salsa verde och en grönsallad