1 msk
olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
2 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
5 dl
vatten
2 dl
torkade belugalinser eller puylinser
1.5 msk
grönsaksfond
1 msk
honung
1 msk
balsamvinäger
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar
BECHAMELSÅS
2.5 msk
olivolja
5 msk
vetemjöl (maizena för glutenfritt)
8 dl
havredryck
1.5 msk
grönsaksfond
salt och peppar
Beskrivning
1. Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min.
2. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.
Bechamelsås:
3. Värm olja i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite havredryck och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av drycken, lite i taget och grönsaksfond. Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.
4. Varva bechamelsås med belugalinssås, basilikablad och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och ev färsk basilika.
5. Gratinera mitt i ugnen ca 40 min i 175 grader. Låt gärna stå en stund och stabilisera sig innan den serveras.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.