Basmatiris chutney recept

Currykyckling med ris och mango chutney

Currykyckling med ris och mango chutney

4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Indiska morotsbiffar med pilaffris, chutney och papadums

Indiska morotsbiffar med pilaffris, chutney och papadums

4 dl basmatiris. 1,5 dl mango chutney. Pilaffris4 dl basmatiris 1 gul lök, finhackad (liten) 6 dl grönsaksbuljong 4 hela nejlikor 1 lagerblad 1 kanelstång 1 tsk gurkmeja 1 krm kardemumma, malen ev 2 msk smör. Till servering2 dl matlagningsyoghurt 1,5 dl mango chutney 4 papadums 1 kruka koriander neutral olja, till stekning
Pakoras med grön chutney

Pakoras med grön chutney

TipsVill du göra denna rätt mera mättande så servera med lite kokt basmatiris. Grön chutney1. större potatisar
Räkkrans med ris, curry och mango chutney

Räkkrans med ris, curry och mango chutney

Rör samman gräddfil med kryddor, mango chutney och hackad dill. 2 dl basmatiris. 2 msk mango chutney. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Strö över korianderbladen och servera med mango chutney, naanbröd och basmatiris. Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det
Indisk curry med naanbröd

Indisk curry med naanbröd

Självklart serverat med kritvitt basmatiris och naanbröd gräddat på sten. Tillsätt honung, chutney, limesaft, hackad chili, krossade tomater och vatten
Indisk currykyckling med äpple

Indisk currykyckling med äpple

Servera med basmatiris. 3 msk mango chutney. Tillsätt soja, buljong, mango chutney och kokosmjölk och låt grytan få småputtra under lock i minst 30 min, men gärna längre. 3 msk mango chutney
Indisk kycklingcurry

Indisk kycklingcurry

Avsluta med mangochutney och yoghurt. 3 msk mango chutney. 2,5 dl basmatiris, sköljd. 1 burk kokosmjölk, 400 ml 3 msk mango chutney. 2,5 dl basmatiris, sköljd
Aubergine- och kikärtsgryta

Aubergine- och kikärtsgryta

Servera med kokt bulgur eller basmatiris. Blanda turkisk yoghurt med lite mango chutney och lite torkad mynta
Indiska kycklingfärsbullar i himmelsk sås

Indiska kycklingfärsbullar i himmelsk sås

basmatiris. koka basmatiris, tärna mango, gurka och paprika (till servering). Servera kycklingfärsbullarna i den goda såsen med wok, jordnötter, färsk koriander och färska grönsaker (samt basmatiris för de som vill)
Currygryta med kyckling

Currygryta med kyckling

Servera med basmatiris eller råris samt mango chutney. Tillsätt mango chutney och rör om. Smaka av med curry, sambal oelek, mango chutney, vinäger och salt
Dhal, indisk linsgryta

Dhal, indisk linsgryta

Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen). Måndag igen och köttfri dag
Kalkongryta – en vecka med matkasse

Kalkongryta – en vecka med matkasse

Smakrikt och vågat är familjens utlåtande över kalkongrytan som vi serverade med kokt basmatiris. När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Indiska kycklingbullar med rostad blomkål

Indiska kycklingbullar med rostad blomkål

Servera köttbullarna med blomkålen och kokt basmatiris, mango chutney och Raita. Servera med ris, rostad blomkål, Raita och mango chutney Ingredienser till