Balsamicokyckling med baconströssel https://www.jennysmatblogg.nu/
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Det här behöver du 4 personer
600 –
700 gram kycklingfile
2 1/2 dl
vispgädde
2 dl
creme fraiche
2 msk
koncenterad kycklingfond
1 pressad
vitlöksklyfta
2 msk
balsamico
1/2 tsk
torkad timjan
Garnering : knaperstekt bacon
Serveras med ris eller klyftpotatis
Beskrivning
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Dela kycklingfileerna i lagoms stora bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen så den får en fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form och vispa ihop såsen i en kastrull. Börja med grädden och vänd ner crème fracihe, fond balsamico & timjan och pressa ner vitlöksklyftan. Låt sjuda upp ett par minuter innan du fördelar såsen över kycklingen.
Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter ( eller tills kycklingen är klar)
parmainlindad kycklingfilé med gräddig balsamicosås, toppad med färska cocktailtomater och basilika. Rulla in varje bit i en skiva parmaskinka, och lägg dem med skarven nedåt i en smord form
Receptet kommer ursprungligen från Arla och är med parmaskinka runt kycklingen. Funkar lika bra med bacon eller kallrökt skinka som jag hade denna gången
Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis. 500 g kycklingfiléer1 tsk salt1 krm svartpeppar 2 rödlökar8-12 vitlöksklyftor1 liten purjolök2 tsk oreganoSås
Vi har röjt runt hemma, fortsatt med garderobsrenoveringen, tvättat alla sofföverdrag, gjort klassikern och fullständigt spräckt det ena och dessutom blodat ner det i den smått våldsamma ansatsen att trä över det på soffan (dock innan det sprack), svurit över det hela, åkt till Ikea, investerat i ett nytt, hittat fler saker som vi behövde, bakat kakor, gjort müsli och nu avslutningsvis kyckling med balsamicosås
Servera medbaconströssel, färskost, basilika och komplettera med bröd eller smörgås av något slag. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
Salta och peppra med citronpeppar. Fisk och bacon är en ny kombination för mig, men helt plötsligt blev fisken intressant för den i familjen som minst gillar fisk
)Torskrygg med parmesan-potatispuré, soltorkade tomater, sparristoppar och baconströssel. Här kommer som utlovat det goooda receptet från gårdagens middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.