Som när jag behövde idé på vad jag skulle hitta på till lunch, så kikade jag runt en liten stund och sen satt jag där med ett recept på en broccoli- och bacongratäng från Annas LCHF
Som härom dagen när jag funderade på vad jag kunde hitta på för nytt att laga och så dök det upp framför mej - receptet på Broccoli- och bacongratäng med tre sorters ost
Toppa med osten. Ost- och broccoligratäng. Ostkaka på keso LCHF. 3 dl riven ost. Grädda cirka 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg. 3 dl riven ost
Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över. ca 600 g köttfärs1 pkt bacon eller den mängd man vill2 gula lökar eller purjolök1-2 dl riven god ost2 dl grädde eller creme fraiche2 ägg0,5 dl tomatpurésalt, peppar och lite paprikapulverGör så här. 1-2 dl riven god ost
Blanda crème fraiche, grädde, fonder, soja, kryddor och vitlöksosten i en kastrull. Ha på den rivna osten och skjuts in i ugnen i ca 20 min. 200 g vitlöksost, crème bonjour. 2 dl riven ost
Fräs lök och bacon nån minutSmöra en ugnsfast formRiset i botten på med broccoli, bacon och häll på grädd/mjölk/ost-blandningenIn i ugnen 200-225 grader 10-15 minuter tills man tycker det ser klart ut