När all spenat blandats med kyckling och baconbitar är det dags att hälla ner grädde och mjölk. Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter
ex nötfärs eller blandfärs, vi använde vildsvinsfärs och det gick jättebra2 burkar krossade tomatersalt och svartpepparfärsk basilikalasagneplattor100-150 g parmesanost6 dl crème fraichetomater, skivadeSkär baconskivorna i små bitar och fräs dom med oreganon tills baconbitarna får fin färg
Kör i ugnen i 225 grader ca 20-30 minuter, tills baconbitarna fått färg. Baconlindad fläskfilé. Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg
Strö över baconbitarna. Hetta upp en stekpanna. Klipp baconet i små bitar och lägg det i stekpannan. 150 g bacon Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt
Toppa den färdiga gratängen med paprika- och baconbitar. Eftersom regnet öser ner blev det inte grillat till middag i dag, istället gjorde vi en kycklinggratäng med Ajvar Relish
Stek sedan baconbitarna och strö över. Ok, fredag, helg och ledighet igen. Gott. En hel helg framför mig. Jag ska baka, gå på loppis, gå på tjejfest och lite jobb
Knaperstek baconbitarna. Vill börja med att säga. Halvera receptet om du inte vill göra storkok. -) Dessutom hittade jag inte min stora gratängform när jag väl behövde den så jag gjorde gratängen i två mindre formar istället