Bönstroganoff med ris
mikkirosenlind
mikkirosenlind

Bönstroganoff med ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 msk olja eller smör, t ex mjölkfritt
  • 200 g champinjoner, i tjocka skivor
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 morot, riven
  • 2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 burk krossade tomater à 400 ml
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk soja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk svarta bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
  • salt
  • svartpeppar
  • kokt ris
  • finhackad persilja

Beskrivning

    Fräs lök och vitlök mjukt i smör.
    Tillsätt champinjonerna och låt steka med tills löken har mjuknat. Vänd ner tomatpuré och morot och låt steka ytterligare en minut under omrörning. Ha i resterande ingredienser, förutom bönorna, och låt koka i 10 minuter. 
Tillsätt nu de sköljda svarta bönorna. Smaka av med salt och peppar. 
Servera med ris och finhackad färsk persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.