Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
5 st rödlök. Skölj bönorna och mixa dem grovt. Riv potatisen. Hacka jalapeñon. Blanda bönor, potatis, jalapeño, timjan, spiskummin, potatismjöl, ägg, salt och peppar och forma till 4–6 biffar
Vi kan ju säga att det har svurits mer än en gång i vårt kök när vi testat olika recept på bönbiffar och hur många av dessa som förvandlats till bönröra i stekjärnet vill vi inte ens tänka på
Dagens recept på bönbiffar krävde inte en endaste liten svordom, det tillhör den lyckade skaran och får därmed ansluta sej till övriga fungerande recept här på bloggen
Jag kanske rent av gör mina egna bönbiffar eller mina favoritburgare, linsburgare, istället och smaksätter dem med samma kryddor som i detta recept, för det var verkligen inget fel på smaken (recept på bönbiffar och linsburgare hittar du här och här)
Jag stekte på några gyroskryddade bönbiffar och värmde kebabbröd. Med tillbehör som isbergssallad, tomater, fefferoni, rödlök, en rejäl klick stark ajvar och tzaziki blev det en riktig restfest
Svamp- och bönbiffar med pepprad pasta och persiljeyoghurt. Jag tog en med gräddfil, ost och rödlök och fick starka flashbacks till åren på Augustibuller
Rödlök, sallad, och en mild dressing toppades med en massa bostongurka. Kronan på verket är den inlagda jalapenon som tillsammans med knastrig sallad och rödlök ger både riktigt bra hetta och ytterligare textur
Magiskt bra ingrediens i bönbiffar. Koka spagetti och gör under tiden en tonfiskröra baserad på en burk tonfisk, lite fräskräm, majonäs, hackad rödlök och de grönsaker du har hemma