Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
På med riven ost och mozzarella du skurit i mindre bitar. riven ost. Det nya året firades in med snittar, oxfilé och brownies, mer om det i kommande inlägg
Jag har sedan tidigare lovsjungit aubergine och dess roll i matlagning men vill ändå påpeka att gillar ni ost och aubergine så ska ni testa den här gratängen
Ta av grytan från värmen och rör i osten. Auberginegratängmed frasig topping. Den här härligt krämiga auberginegratängen är ytterligare en av alla de maträtter som visar sig bli betydligt godare än vad jag tror att de ska bli när jag läser receptet
Strö på den rivna osten. Receptet till denna urgoda auberginegratäng, med pesto och mozzarella, kommer från boken "Annas medelhavsmat" av Anna Bergenström
1 st (ca 400 g) aubergine 0,5 dl olivolja 1 st (ca 400 g) zucchini 4 st tomater salt malen svartpeppar 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja. 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja
Auberginegratäng. Avsluta med rikligt med riven ost. Ost i mängder kan inte bli annat än succé. Lägg på en tallrik och varva med hushållspapper mellan skivorna