Auberginegratäng med ost recept

Melanzane parmigiana - auberginegratäng med tomat och ost

Melanzane parmigiana - auberginegratäng med tomat och ost

1 klyfta vitlök, skalad 4 burk hela konserverade tomater (gärna San Marzanotomat) 3 aubergines 3 mozzarellaostar 3 ägg 2-3 dl vetemjöl 2-3 dl parmesanost, fint riven (lagrad) 1 kruka färsk basilika olivolja salt peppar
Vegetarisk auberginegratäng

Vegetarisk auberginegratäng

Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Häll på ostsås och strö över ost. Smaka av med salt och peppar
Italiensk auberginegratäng

Italiensk auberginegratäng

Jag brukar servera den med sallad, lite marinerade bönor och. Häll på lite tomatsås och strö på hälften av den rivna osten
Auberginegratäng med mozzarella och parmesan

Auberginegratäng med mozzarella och parmesan

Jag har sedan tidigare lovsjungit aubergine och dess roll i matlagning men vill ändå påpeka att gillar ni ost och aubergine så ska ni testa den här gratängen
Auberginegratäng – LCHF

Auberginegratäng – LCHF

Avsluta med ytterligare fetaost och den rivna osten överst. Krämig gratäng med mycket smak – en favorit
Auberginegratäng med röda linser

Auberginegratäng med röda linser

Täck botten med aubergineskivor, bred därefter på linsröran, lägg över tomatskivorna och strö över en tredjedel av den rivna osten
Auberginegratäng med frasigt täcke

Auberginegratäng med frasigt täcke

Ta av grytan från värmen och rör i osten. Auberginegratängmed frasig topping. Den här härligt krämiga auberginegratängen är ytterligare en av alla de maträtter som visar sig bli betydligt godare än vad jag tror att de ska bli när jag läser receptet
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Här kommer den i variant av en gratäng som fullkomligen smälter i munnen, fylld av tomat, basilika och massor med god ost förstås
Auberginegratäng

Auberginegratäng

1 st (ca 400 g) aubergine 0,5 dl olivolja 1 st (ca 400 g) zucchini 4 st tomater salt malen svartpeppar 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja. 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja

Auberginegratäng och moussaka

Fortsätt med ett tunnt lager köttfärsås, sen ett lager aubergineskivor och tillslut ett lager ostsås
Vegetarisk auberginegratäng!

Vegetarisk auberginegratäng!

Spenatfräset tillsammans med lök och champinjoner. Jag bytte ut valnötterna mot hackad mandel och i ostsåsen så tog jag västerbottenost istället
AUBERGINEGRATÄNG MED TOMATSÅS

AUBERGINEGRATÄNG MED TOMATSÅS

Auberginegratäng. Avsluta med rikligt med riven ost. Ost i mängder kan inte bli annat än succé. Lägg på en tallrik och varva med hushållspapper mellan skivorna
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Ta hälften Philadelfiaost och hälften creme fraiche och blanda ihop tillsammans med peppar, salt och oregano
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Häll över ostsås och ost. 2 dl Kelda® Pastasås mild ost. 1 dl Arla Köket® riven ost gratäng. Sätt ugnen på 225°
Karins auberginegratäng

Karins auberginegratäng

Bäst av allt är att Karins kokbok är precis sådär Trattoria-ig som jag hade hoppats - fylld med massor av enkla, rustika (eller vad säger du, Karin