Auberginegratäng med mozarella recept

Auberginegratäng

Auberginegratäng

Börja med aubergineskivorna och sedan stryk över den relativt tjocka krämen, ta korvröran och toppa medmozarella och så nästa lager och sluta med aubergine, kräm och ost överst
Karins auberginegratäng

Karins auberginegratäng

Avsluta med ett lager aubergine och lägg över tunt skivad mozarella och riven parmesan. Bäst av allt är att Karins kokbok är precis sådär Trattoria-ig som jag hade hoppats - fylld med massor av enkla, rustika (eller vad säger du, Karin
Auberginegratäng med mozarella

Auberginegratäng med mozarella

Den här gratängen görs med fördel en dag i förväg och värms vid servering. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella i en ugnsform
Auberginegratäng med linser och mozzarella

Auberginegratäng med linser och mozzarella

Toppa med mozzarella. 12 dl mozarella. 12 st aubergine (stora)1 tsk salt2 st morot1 klyfta vitlök1 gul lök2 msk tomatpuré1 burk krossade tomater1 dl röda linser1 msk balsamvinäger2 tsk honung2 tsk torkad timjan1 krm salt2 msk olivolja2 dl mozarella3 dl vattenOreganosås2 dl turkisk yoghurt (eller crème fraiche för ännu krämigare)1 dl hackad färsk oregano1 liten vitlöksklyftaSätt ugnen på 250 grader
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Enkla ingredienser smakfullt sammansatta på bästa medelhavsmanér. Skiva mozarellan i skivor. Börja med tomatsås och avsluta med tomatsås