Asiatisk fisk recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Tillsätt kokosmjölk och fisksås,. Sänk värmen och lägg i fisken. Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet
Veckans fisk - asiatiskt och svenskt

Veckans fisk - asiatiskt och svenskt

Asiatiska fishcakesKokt torsk med klassiska tillbehör. Jag älskar fisk i de flesta former och har sedan flera år principen att planera in minst två fisk middagar i vår femdagarsmeny
Ångkokt fisk i asiatisk bambukokare

Ångkokt fisk i asiatisk bambukokare

Valfri mängd fisk. Blanda ihop marinaden och snitta fisken så att marinaden tränger in och låt ligga i en plastpåse i minst 30 minuter gärna längre. Lägg i fisken och lägg på locket och ångkoka i ca 15 minuter eller tills fisken fortfarande är fast och saftig. 1 msk nampla (fisksås)
Thai fisk soppa!

Thai fisk soppa!

Igår kväll lagade jag en fisk soppa med asiatiska smaker, lite nytt och väldigt gott. Thai fisk soppa. Lägg fisken i soppan och låt puttra ihop
Asiatisk lax med lime och cashewnötter

Asiatisk lax med lime och cashewnötter

I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Asiatisk lax med lime och cashewnötter4 port1 kg laxfilé i bit med skinn2 msk sesamfrön1 lime1 röd chilifrukt1 dl rostade cashewnötter1 msk olivolja1 tsk salt2 krm pepparGlaze2 dl sweet chilisås2 dl teriyakisås1 röd chilifrukt (urkärnad och finhackad)1 pressad vitlöksklyfta1 dl hackad koriander (1 dl motsvarar ca1 kruka)1½ msk finhackad ingefärafinrivet skal av 1 lime2 msk färskpressad limejuice1 tsk torkade, smulade kaffir limeblad1
Asiatisk lax med nudelsallad

Asiatisk lax med nudelsallad

Lägg laxfileérna i en ugnsform och pensla hoisinsås över dom. Tillaga i ugnen, 225 grader 15-20 min. Tillaga nudlarna enl instruktion
Grillad lax med asiatisk glaze

Grillad lax med asiatisk glaze

Ketjap manis ser ut som ovan och hittas bland de asiatiska varorna i mataffären. Lägg på locket och låt laxen grillas ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader på fisken
Asiatiska fish cakes med thailändskt ris – I köket med Therese

Asiatiska fish cakes med thailändskt ris – I köket med Therese

1500 g fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax). 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1Stek fiskkakorna 2 minuter på varje sida. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
fisk med remuladsås

fisk med remuladsås

Panko hittar du i asiatiskaaffärer/asiatiska delen av affären, och är ett grovt ströbröd som passar utmärkt till panering

Asiatiska LCHF fiskkakor

Dessutom dagens recept är asiatiska LCHF fiskkakor och därför extra nyttiga. Asiatisk mat passar så bra till LCHF diet
Snabb asiatisk lax med nudlar

Snabb asiatisk lax med nudlar

1-2 tsk nam pla, thailändsk fisksås. Det här är snabbversionen av lax med wokade nudlar, som jag gjorde när jag hade ont om tid och var så sugen på just de här smakerna