Denna variant är smaksatt med arraksarom. Arrak är en smaksättning som är utmärkt i chokladbollar. Anpassa mängden vätska till den konsistens som önskas, och tillsätt så mycket arraksarom som du tycker om
Det vill säga arraksbollar (eller om du föredrar att kalla dem myrstackar). Sjukt goda sådana i lyxvariant med Carlshamns flaggpunsch istället för arrak från bakhyllan på matbutiken (om du inte är för ung för att gå på Systembolaget, i så fall får det duga med essensen)
Jag tycker arraksmaken är supergod, och jag har just köpt hem en ny flaska arraksarom från affären. Här smaksatte jag mina chokladbollar med arrak, vilket passar suveränt bra
En av mina favoritsmaksättningar i chokladbollar är arrak. ca ½ tsk arraksarom. Anpassa mängden vätska till den konsistens som önskas, och tillsätt så mycket arraksarom som du tycker om
Hittade lite roligt strössel på affären och fick idén att göra annorlunda arraksbollar. Istället för mörka med arrak och choklad tänkte jag att de får bli ljusa och med med smak av kola och Bailey's
Jag tog fram lite "kaksmulor" ifrån frysen (som jag sparat ifrån när jag gjort tårtor) och tänkte göra arraksbollar men det visade sig att jag inte hade någon arrak hemma så jag smaksatte dem med kaffe istället
Kommer i håg när jag som liten blev så besviken när mamma bakat myrstackar ( har hört att det är en norrlänsk benämning på arraksbollar), och förväntade mig en smak av chokladboll ( som då hette något annat)
Arraksbollar, förstås. Smaksätt med arrak. (Som hon den där i Hollywoodfruar skulle ha sagt) (Receptet kommer från en gammal Allt om mat tidning)200g Kaksmulor (helst från chokladkaka)200g MandelmassaArraksarom efter smak100g Marabou MjölkchokladMixa kaksmulor och mandelmassa till en deg i matberedare