Blanda alla torra ingredienser, häll sedan i det smälta smöret och yoghurten och rosvatten. Basbousa är en arabisk kaka baserad på mannagryn, den är smaksatt med apelsinblomvatten
Ljuvlig att servera med en kopp arabiskt kaffe. 150 g smör. 0,5 tsk mahlab (arabisk bakelsekrydda gjord på mald vejksel, kan uteslutas). 150 g smör. 0,5 tsk mahlab (arabisk bakelsekrydda gjord på mald vejksel, kan uteslutas)
Rör ner smöret. Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Smula jästen i en skål och häll över ljummen mjölk och smält smör
Tärna potatisen och löken i halv till encentimeterstora bitar, ju mindre desto godare, stek dem var för sig, löken får svettas i smör, potatisen bryns i hälften olja, hälften smör
och fann en oas av lugn och ro bara några trappor ned i en mörk underjordisk källare med tända ljus, aromatiska oljor och lite sakral arabisk musik i bakgrunden
En klassisk arabisk kaka som passar perfekt till en kopp te. 300 g smör. 300 g smör. Gjord på mannagryn toppad med sockerlag vilket gör kakan extra knaprig och god
- Sätt mjölet tillsammans med bakpulver och kokande vatten med smör, men utan apelsinskal. - I en kastrull, häll på vatten, smör, salt och apelsinskalet och få den att koka (det brukar ta ca 5 minuter). 50 g smör