Arabisk smör recept

Basbousa - Arabisk mannagrynskaka

Basbousa - Arabisk mannagrynskaka

Blanda alla torra ingredienser, häll sedan i det smälta smöret och yoghurten och rosvatten. Basbousa är en arabisk kaka baserad på mannagryn, den är smaksatt med apelsinblomvatten
Arabisk ost- och grönsakslåda

Arabisk ost- och grönsakslåda

Stek några minuter i smör. smör till stekning. Skär squashen i halvor på längden. Mikra på full effekt 4-5 minuter
Arabisk aprikoskaka med pistagenötter

Arabisk aprikoskaka med pistagenötter

Rör smör och socker poröst. 100 g smör. Gör så här. Sätt ugnen på 200 grader. Mal pistagenötterna. Tillsätt pistagenötterna
Maamoul mad bi ashta- Arabisk mannagrynskaka

Maamoul mad bi ashta- Arabisk mannagrynskaka

Ljuvlig att servera med en kopp arabiskt kaffe. 150 g smör. 0,5 tsk mahlab (arabisk bakelsekrydda gjord på mald vejksel, kan uteslutas). 150 g smör. 0,5 tsk mahlab (arabisk bakelsekrydda gjord på mald vejksel, kan uteslutas)
Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Rör ner smöret. Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Smula jästen i en skål och häll över ljummen mjölk och smält smör
Arabiska småkakor

Arabiska småkakor

Låt smöret få rumstemperatur. arabiska småkakor,. Blanda samman mjöl, socker, smör och äggulorna. arabiskt,
Baklava

Baklava

Lägg det första filoarket i formen och pensla det med smör. Smält smöret och pensla botten av en rektangulär form, cirka 20x30 cm. 250 g smör
Googie kebab

Googie kebab

Övervaka kycklingbitarna i en tallrik med vitt ris och sedan dekorera lite smör och paprika blandning
Grillat kycklinglår med Nordafrikasmak

Grillat kycklinglår med Nordafrikasmak

Tärna potatisen och löken i halv till encentimeterstora bitar, ju mindre desto godare, stek dem var för sig, löken får svettas i smör, potatisen bryns i hälften olja, hälften smör
"Alfajores"

"Alfajores"

Det är en sydamerikansk (fast egentligen ursprungligen arabisk i en annan version) kaka vid namn Alfajores
Namoura

Namoura

En klassisk arabisk kaka som passar perfekt till en kopp te. 300 g smör. 300 g smör. Gjord på mannagryn toppad med sockerlag vilket gör kakan extra knaprig och god
Apelsinmunk

Apelsinmunk

- Sätt mjölet tillsammans med bakpulver och kokande vatten med smör, men utan apelsinskal. - I en kastrull, häll på vatten, smör, salt och apelsinskalet och få den att koka (det brukar ta ca 5 minuter). 50 g smör

Basbousa - arabisk mannagrynskaka

Smör och bröa en springform. Rör smöret pösigt med florsocker, vanilj och ägg. Recept. Maria E. sön, 2013-10-06 13

Biryani

Efter ca 30 min lägger jag på folie eller penslar med olja/smör för en finare färg och yta. Recept. Christine UmmEl