Jag har länge velat testa att göra bollar med torkade aprikoser. 13-16 st torkade aprikoser. 2 tsk vaniljpulver. 3 msk aprikoskärnpasta. 13-16 st torkade aprikoser. 2 tsk vaniljpulver. 3 msk aprikos
Denna gång hade jag inga dadlar hemma och utan slängde istället ihop en botten på torkade aprikoser och cashewnötssmör – det toppades sedan av ett krämigt lager proteincheesecakesmet och tillsist av en hemmagjord blåbärssylt
Även om det inte syns i bilden, så ligger där en skivad aprikos mellan de båda lagren. Denna gången gjorde jag hälften med chokladsmak, hälften med vanilj
Dagens finfika (ett måste när man får besök) blev ett chokladpajskal fyllt med mascarponekräm med vanilj och toppad med massor av jordgubbar, blåbär och färska aprikoser
Tillsätt den sjudna krämen lite i taget och smaka av krämen med vanilj, konjak eller arrak. Lägg samman de frasiga tårtbottnarna strax före serveringen, med smörkräm och aprikosmarmelad som fyllning
Aprikoser, blåbär, fikon, tranbär, körsbär. Häll i olja, honung eller sirap och vaniljen. 3 dl lönnsirap eller honung1 tsk vanilj eller en urkärnad vaniljstång (valfritt)1. 1 tsk vanilj