Apelsinmarmelad muscovadosocker recept

Apelsinmarmelad med whiskey

Apelsinmarmelad med whiskey

300 g muscovadosocker. Tvätta apelsinerna och citronen. Skär dom i klyftor och ta bort kärnorna. Skär klyftorna i bitar, mycket smått om du inte tänker köra dom i matberedaren
Långpannepepparkaka med apelsinglasyr

Långpannepepparkaka med apelsinglasyr

Tillsätt gräddfil, mjölk, glögg, smält smör och apelsinmarmelad. ½ dl apelsinmarmelad. 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
Varm apelsinkaka

Varm apelsinkaka

Värm apelsinmarmelad och apelsinsaft tills marmelanden smält och pensla sedan den varma kakan med blandningen

Kladdkaka med whiskysås

mörkt muscovadosocker. 200 g bitter apelsinmarmelad. Sätt ugnen på 175 ºC. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme