Tillsätt grädde och rivet apelsinskal. 1Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. 1Häll smeten i långpannan, med två bakplåtspapper, som ligger omlott och täcker kanterna
12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner i smöret tillsammans medapelsinskal och -juice. Jgg skulle kunna tänka mig att använda ännu mer apelsinskal
Här har jag garnerat den med lite vit och mörk choklad samt strött lite apelsinskal över. Då passar jag på att baka en mjuk kaka med apelsin, kokos och lakrits
kokos, bakpulver, mjöl och apelsinskal. Medan det smälter blandar du ägg och socker med en elvisp. Kör runt några varv med elvispen igen tills smeten känns jämn