Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan. Kan verka som ett långt och krångligt recept med många ingredienser, men tro oss, det var det inte
Men det är bara en sorts färdigsås som vi använder, blir vi sugna på något annat till ankan så kockar vi till det själv, som tex denna med plommon, eller denna på fikon
Till varmrätt hade jag velat testa på att tillaga anka, confiterad anka närmare bestämt, men i min matbutik jag brukar handla i fann jag ingen anka så det blev till att tänka om
Här kan ni till exempel hitta mitt recept på ankamed färska fikon och björnbärsreduktion. Jag har insett att, det är när jag lagar anka som jag experimenterar mest med smakerna
Dvs hur rakt står jag, jagar jag huvudet eller står jag som en anka. Jag åt till förrätt Pilgrimsmusslor, serveras med rågfriterat kalvbräss, bakad rotselleri och persiljemajonäs samt semitorkade fikon och sodaört
Bryn ankan i en torr het stekpanna, börja med fettsidan nedåt. Som jag skrev i tidigare inlägg lovade jag receptet på ankan om den i motsats till förra fredagens försök skull lyckas
Skär ankan i skivor och servera med päron, potatis, sås & sockerärtor. Vi hade bestämt oss för att göra Anka idag & vad glada vi blev när vi hittade ett trevligt recept i dagens DN
Färska fikonmed gorgonzola och honung. Kantarellpasta med vitlök, grädde och persilja. Färska fikonmed gorgonzola och honung Fikon Honung Gorgonzola Peppar Skiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka s