Ananaspaj. Här kommer receptet på ananaspajen som jag lovade er. Ananaspaj, 12 bitar á 9smartpoints ( Eller 10 bitar á 11 smartpoints)Pajdeg~ 150g margarin~ 3 dl vetemjöl~ 1 dl socker~ 2 tsk bakpulverGör så här~ Smält margarinet i en kastrull och låt svalna~ Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Fyllning~ 12 ananasringar~ 2 dl fraich 5%~ 0,5 dl socker~ 1 tsk vaniljsocker~ 2 äggGör såhär~Hacka ananasen i mindre bitar och låt rinna av ordentligt i en finmaskig sil, krama gärna ur den lite lätt så all överflödig vätska försvinner
När jag väl funderat ut vad som skulle passa som fyllning så var det väldigt lätt att fixa ihop den, var bara vaksam så att inte pajdegens kanter smälter ner i formen
Jag funderade på ifall man bytte ut den konserverade ananasen mot färsk och mixade den lite lätt, så skulle det nog blir lite mindre points för oss Viktväktare, eller hur
I förmiddags passade jag på att baka en ananaspaj till fikat och det är ju bara såå gott. Receptet räckte till en normalstor och en liten ananaspaj och den lilla blev precis lagom till vårt eftermiddagsfika
Använd lite mjöl när du trycker ut så går det lättare. Denna kommer smaka fint ikväll. Nyp ihop 150 g smör, 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver och 3 dl mjöl
Till efterrätt gjorde jag ananaspaj, för det var så länge sedan vi åt det och det är ju så gott. När vi skulle ha gäster i helgen så tänkte jag att jag skulle göra det lätt för mig eftersom vi skulle vara borta på dagen
En av de godaste pajer jag ätit är en ananaspaj, som min mamma bjudit på. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker