1 Sätt ugnen på 200g och lägg bakplåtspapper i limpformen
2 Blanda Mjöl, Havregryn, pumpafrön, bikarbonat och salt i en bunke
3 Rör ner filmjölk och sirap och rör till en glasig smet
4 strö på lite mer salt och häll smeten i formen
5 Sätt in brödet i ugnen i 50 min och titta till det efter 35 min om det är väldigt mörkt lägg ett bakplåtspapper på brödet
Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Det här är det godastebrödet, enligt mig och min familj. Bröd och Bullar. GodasteBrödet. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Efter att jag jobbat på eftermiddagen bakade jag ett riktigt gott bröd med rågsikt, gjorde kyckling wok och nybakat, varmt bröd till tjejerna när de kom från jobbet ikväll, populärt
Jag gör kanske någon rätt i min Crock-pot som ofta bara blir godare av att stå till sig någon dag i kylen, eller gör lasagne eller köttfärssås som jag fryser in, potatis eller rotfrukter vi ska äta senare i veckan kan skalas och läggas i vatten, etc
Måste återigen tipsa om det godastebrödet någonsin. Låt brödet svalna på galler. Hela familjen älskar det här brödet verkligen och tycker att det är de absolut godastebrödet jag bakar
Blir absolut godast efter någon dag. *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Det är så fantastiskt underbart att kunna baka bröd utan jäst, jag är helt såld. Efter förra inlägget, bröd i stekpanna, vill jag baka bröd varje dag känns det som
Björnbären tycks växa som aldrig förr, inte för att de är så lätta att hitta men längs kustvägen en bra bit norr från Halmstad fanns hur många som helst
Nybakat bröd är riktigt gott. Ett ljust och gott bröd som tar lite mer än en timme att baka,. Men ljummet bröd så smöret smälter är väldigt gott, så vänta bara tills det svalnat något
1) Sätt ugnen på 200 grader. 2) Smörj en form ( ca 1,5 L stor). 3) Blanda mjölsorterna, bakpulvret, linfröna, solrosfröna, soltorkade tomaterna och saltet i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.