Aiyoli
Simon Olofsson
Simon Olofsson

Aiyoli

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • äggula
  • 1  tsk  äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 1  tsk  dijonsenap
  • 2  dl  rapsolja
  • vitlöksklyfta
  • 1  krm  salt
  • nymald svartpeppar
  • ¼  tsk  citronjuice

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

     

    Se först till att ingredienserna har samma temperatur för att undvika att såsen skär sig. T.ex. kan du måtta upp oljan i ett kärl med pip som gör det enkelt att hälla från, sen ställer du in det i kylskåpet medans du förbereder resten

    Fukta en disktrasa och ställ en skål på. Ta fram elvisp (går med en handvisp också)

    Separera äggulan och vispa den tillsammans med vinägern och dijonsenapen

    Ta fram så du har oljan uppmåttad och i ett kärl som är lätt att hälla små mängder från

    Vispa med ena handen samtidigt som du försiktigt häller i lite olja i taget. Du kan kontinuerligt öka på så du sen häller i en tunn stråle medans du vispar för fullt.

    Tillsätt en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.