Lägg undan 10 plattor After Eight till garneringen, smällt resten av plattorna med grädden i en kastrull. Låt chokladsmeten kallna i en bunke i kylskåpet, under natten. Det är viktigt att grädden innan den ska vispas upp. Annars blir den lös.
Tårtbotten:
Vissa ägg och strösocker till en porös i ca 4 min med en elvisp.
Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
Häll upp i en smord form (26 cm i diameter) med löstagbara kanter.
Grädda ca 25 min i 200 grader i mitten av ugnen.
Låt tårtbotten svalna och skär den sen i tre lager.
Fortsätt med fyllningen. Blöt gelatinblad i iskallt vatten.
Vispa ner vaniljsocker i den kalla grädden, med en handvisp. Andvänd sen elvisp för att vispa After Eight grädden. Konsistens ska bli den samma som vanlig grädde (OBS vispa ej för hår, då kan grädden skära sig).
Smält gelatinbladen i 2 msk vatten i en kastrull och rör snabbt ner gelatinet i chokladgrädd smeten med en vanlig handvisp men rör försiktigt.
Bre After Eight grädden mellan tårtbottnarna och täck sen hela tårtan med After Eight grädden. Låt tårtan "stå till sig" övertekt ca 1 timme eller gärna längre.
Innan servering dekorera tårtan med vispad grädde och After Eight plattor, ex skurna i trekanter.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.