Aborre hel recept

Delikata dagar med två aborrar, en båt och ett ostmakeri.

Bara ren och skär aborre med knaperstekt bacon och en massa dill. Vi fick ett knappt, men synnerligt mysigt dygn tillsammans med en morgonprocedur som innebar upptagande av det fiskenät som min morbror lagt ut kvällen innan och som bringade in en hel del fisk

Abborrfiske för själens skull

Förr arbetade vi hela dagarna för brödfödan, idag fokuserar vi mer på att undvika bröd. Idag har jag för första gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre
Våga prova: Lamm(kotletter)

Våga prova: Lamm(kotletter)

När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött

När man haft den sista dagen.

Vi har nu haft sista kvällen hos morbror och moster och käkat god middag i solnedgången, fiskat upp den sista aborren och njutit av bedårande utsikt över viken

Fiskefesten

I Lördags så var vi i Högås nästan hela dagen eftersom det var fiskefest, eller ja nu har det bytt namn till sommarfest, men det var fisketävling iallafall

Eckerö och födelsedag

(Aborre, lamm, kalv eller haloumitoast). I helgen har det varit fullt upp. Vi satt där hela tiden, förutom när vi gick till taxfree, men då passade våra bordsgrannar vårat bord
Fisk wu liu

Fisk wu liu

Traditionellt sätt så tillagar man en hel sötvattensfisk och serverar i wuliu-såsen.  Fisken jag utsatte för detta var en aborre på 610g (nästa gång blir det någon annan sorts fisk för det var rätt drygt att fjälla aborre) . En hel fisk ca 600g. En hel fisk ca 600g

Tillräckligt med kalcium utan mjölkprodukter

Mjöllkprodukter är inte de enda källorna till kalcium i kosten, men de är helt klart det enklaste sättet att få i sig större mängder kalcium

Enris smaksatt Aborre

Smält smör, rör i mjölet och späd med mjölken, rör om hela tiden, mjölet sväller och späd efter med mer mjölk om behov finns

Helstekt fisk pesamol

sea bass eller aborre. 700 g hel fjällad fisk. Skölj fisken noga, torka av den med papper och lägg den i en skål