Bara ren och skär aborre med knaperstekt bacon och en massa dill. Vi fick ett knappt, men synnerligt mysigt dygn tillsammans med en morgonprocedur som innebar upptagande av det fiskenät som min morbror lagt ut kvällen innan och som bringade in en hel del fisk
Som lite av en slump har vi hamnat däruppe den helgen några år i rad. Själva Umeåbesöket i sig är ingen slump, men att vi alltid lyckas träffa in just den helgen är
Förr arbetade vi hela dagarna för brödfödan, idag fokuserar vi mer på att undvika bröd. Idag har jag för första gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre
När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Vi har nu haft sista kvällen hos morbror och moster och käkat god middag i solnedgången, fiskat upp den sista aborren och njutit av bedårande utsikt över viken
I Lördags så var vi i Högås nästan hela dagen eftersom det var fiskefest, eller ja nu har det bytt namn till sommarfest, men det var fisketävling iallafall
(Aborre, lamm, kalv eller haloumitoast). I helgen har det varit fullt upp. Vi satt där hela tiden, förutom när vi gick till taxfree, men då passade våra bordsgrannar vårat bord
Havsaborre m skarp krasseBild. - Det var god mat på löpande band, vi proppade i oss mat hela dagarna för att hinna uppleva så mycket som möjligt, sade Klas Lindberg som så snart som möjligt vill åka tillbaka till Japan
Traditionellt sätt så tillagar man en hel sötvattensfisk och serverar i wuliu-såsen. Fisken jag utsatte för detta var en aborre på 610g (nästa gång blir det någon annan sorts fisk för det var rätt drygt att fjälla aborre) . En hel fisk ca 600g. En hel fisk ca 600g