Strö över gräslöken. 2 msk finhackad gräslök. Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Salta fiskfiléerna lätt och vänd i ströbröd och stek dom sakta i en panna på medelvärme
Sprinkla över citronjuicen och slå i grädden, dra ifrån värmen och kasta i gräslöken. 3 msk gräslök. 600 g abborrfilé (byxad) salt vetemjöl 1 gul lök, finhackad 2 msk matolja 50 g smör 1 citron, saften 5 dl grädde 3 msk gräslök 300 g färska kantareller 2 msk smör 50 g löjrom 1 näve plockad dill (spara stjälkarna) 800 g potatis, pressad dillstjälkar salt
Blanda smöret med lök, kapris, citronskal, gräslök och salt. 50 g smör1/2 gul lök2 msk kapris1 citron, rivet skal1 msk hackad gräslök eller hack av det gröna från purjolöken2 krm saltBlomkål. 1 msk hackad gräslök
Déglacera stekpannan med vinet och grädden samt tillsätt denresterande finskurna dillen och gräslöken, låt koka ihop och närsåsen är lagom tjock låter du den gå via mixern så att denskummar sig och då häller du den därefter direkt på dina tallrikaröver pilgrimsmusslan
200 g rökt sik100 g löjrom1 gul lök1 msk hackad gräslök½ gurka i fina strimlorHandfull ruccolaNågra nypotatisar, ca 3-4 st per person2 msk stark senap½ dl creme fraiche2 msk majonnäsSaften av en citron1 msk hackad dillSalt och peppar4 st brödskivor2-3 msk Rypsolja. om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem. Servera sedan med kokt nypotatis och med någonting vi i Österbotten kallar för pikka laka (En del av vattnet man kokat potatisen i, några lökringar, gräslök, hackad dill, 3-5 msk ordentligt smör, beroende på hur mycket vatten man använt, och lite salt). 1 msk hackad gräslök
Tillsätt gräslöken vid servering. 3 msk gräslök, hackad. Koka upp kryddpeppar och fiskbuljong. Skala morötterna, dela dem på längden i 4 bitar och skär sedan till mindre bitar
Abborrfilé är bland det bästa du kan få, när rensningen är avklaradoch fileerna är förberedda så har man en råvara som inte krävernågon större uppmärksamhet endast salt, peppar och lite vetemjölatt vända dem i, varpå man steker dem i rikligt med smör, ochserverar dem med kokt nypotatis, och skall man dessutom ha ensås till så tycker jag att den Österbottniska "Pikkalakan", - skivadlök, smör, gräslök, dill och potatisvatten blandat i en skål -,absolut ger den bästa effekten till en gastronomisk njutning, lokaltoch gott, det är för mig nog för att ge känslan och smaken av enriktig sommar
Strö över den hackade gräslöken och servera genast. 4 msk finhackad gräslök . Fräs de rensade kantarellerna i lite smör och ställ dem åt sidan med en aluminiumfolie över
Kör lök, gräslök och rumsvarmt smör i matberedaren,. 1 stor knippa gräslök. Rensa fisken. Koka de skalade lökarna i lite lättsaltat vatten i 20 minuter