Örtomelett recept

Zenias örtomelett

Zenias örtomelett

ca 1 dl valnötter 6 ägg 0,5 tsk malen gurkmeja salt svartpeppar 2 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 klyfta vitlök olja (till stekning)
örtomelett med tomater och oliver

örtomelett med tomater och oliver

Omelett måste ända vara bästa snabblunchen som det i princip alltid går att hitta ingredienser till hemma
Koko sabzi- Persisk örtomelett

Koko sabzi- Persisk örtomelett

Koko sabzi är en fantastisk god persisk örtomelett. Inlägget Koko sabzi- Persisk örtomelett dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Shirazi sallad- Persisk sallad

Shirazi sallad- Persisk sallad

På bilden har jag serverat salladen med koko sabzi (persisk örtomelett). Frisk och syrlig persisk tomat- och gurksallad med smak av mynta

Örtomelett med krämiga grönsaker

Toppa örtomeletten med grönsakerna. Vispa ihop ägg, grädde, örter, salt och svartpeppar. Värm smör i en panna, fräs vitlöken utan att den tar färg

Iransk örtomelett (kokosabz)

Vispa först ihop ägg och mjöl, blanda sedan i hackat grönt, salt och kryddor. Spara lite grönt till servering

Iranks örtomelett

Vispa först ihop ägg och mjöl, blanda sedan i hackat grönt, salt och peppar. Spara lite grönt till serveringen

Änglamarks örtomelett

Vispa lätt ihop alla ingredienser till omeletten. Hetta upp en stekpanna medolivolja. Häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan

Iransk örtomelett (kokosabz)

Vispa först ihop ägg och mjöl, blanda sedan i hackat grönt, salt och kryddor. Spara lite grönt till servering

Läcker örtomelett

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman ägg, grädde, saffran, salt och peppar. Vänd ner hackade örter, sköljd och strimlad purjolök, apelsinskal och -saft

Tunna örtomeletter med räkor

Vispa ihop ägg med vatten och persilja till omelettsmeten. Stek cirka 8 tunna omeletter i olja en panna

Iransk lök- och örtomelett

Vispa ihop äggen med salt och peppar. Skölj och snitta salladslöken. Skär den i strimlor. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor

Koko sabzi

Vispa äggen med salt, peppar och gurkmeja. Blanda ner örterna och pressa ner vitlöksklyftorna. Stek omeletten på medelvärme i smör eller rapsolja i en stekpanna med locket på tills den stelnar