Äpplen råsocker recept

Stekta äpplen med kanel och vaniljmascarpone

Stekta äpplen med kanel och vaniljmascarpone

Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Ugnsbakade äpplen med glass

Ugnsbakade äpplen med glass

Strö över kanel, råsocker och strösocker. Hemligheten är att ge äpplena tid i ugnen. Ta ur kärnhuset ur äpplena och skär i klyftor
Äpplen med tosca o mascarponekräm

Äpplen med tosca o mascarponekräm

Ställ äpplena i en smord ugnssäker form och klicka toscasmeten i och på äpplena. ) Servera äpplena varma med mascarponekräm till
Varma äpplen med knäcktäcke

Varma äpplen med knäcktäcke

Dela äpplena i halvor och gröp ur kärnhuset. Servera äpplena varma tillsammans med vaniljglass. Varma äpplen med knäcktäcke, 4 pers. 2 äpplen, inte alltför fasta1 msk mjölk, 3 %2 msk smör2 msk råsocker el. 2 äpplen. 2 msk råsocker
Äpple och morotsmuffins med kanel

Äpple och morotsmuffins med kanel

Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. 1 ½ dl råsocker. Sätt ugnen på 200 grader. Sikta ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke

Ugnsbakade äpplen med härlig fyllning

Vare sig det är äppelsäsong eller inte gör jag gärna de här goda ugnsbakade äpplena med en härlig fyllning av mandlar, råsocker, kanel, vanilj, smör och sirap
Picklade äpplen på Ernsts vis

Picklade äpplen på Ernsts vis

råsocker. Koka upp en lag av samtliga ingredienser utom äpplena. Skär runt äpplenas kärnhus, men behåll skalet på
Fyllda äpplen

Fyllda äpplen

De här äpplena är lättlagade och blir väldigt goda. Tidigare gjorde jag gärna dem som nötäpplen fyllda med hasselnötsblandning, men nu är jag allergisk mot både hasselnötter och valnötter så det får bli mandeläpplen
Äpple under krispigt dinkeltäcke

Äpple under krispigt dinkeltäcke

Häll råsocker och kanel över äppelklyftorna. Blanda smör, dinkelflingor, vaniljextrakt och råsocker. 500 g äpple0,5 dl råsocker'kanel100 g rumstempererat smör2,5 dl dinkelflingor1 krm vaniljextrakt0,5 dl råsockerSkalaäpplena och ta bort kärnhusen. 0,5 dl råsocker. 0,5 dl råsocker
Kanderade äpplen

Kanderade äpplen

10 röda små äpplen. 2 dl hackade hasselnötter, kokosflingor eller råsocker (valfritt). 10 pinnar. 4,5 dl strösocker

Smörstekta äpplen med kanelglass

Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor (valfritt om du vill behålla skalet). Lägg ner äpplena och stek på svag värme tills de mjuknat
Kumminstekt äpple med munsterost

Kumminstekt äpple med munsterost

Hyvla äpplena på mandolin till runda skivor. Blanda kummin och råsocker. röda äpplen. råsocker. Vänd äppelskivorna i blandningen, stek dem i en panna med smör på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka
Äpple och pärontarte

Äpple och pärontarte

Hacka äpplena i mindre bitar. Strö över råsocker och hackad mandel. Dra i äpplena och pressa i citronen och kanelen
Äpplen och jivamukti

Äpplen och jivamukti

Långfrukost med hemgjort mos på vildäpplen. Grymma kesopannkakor med kokos stekta i smör, riktigt med äpplemos till från äpplen jag hittat i skogsbryn, vid cykelbanor och på ängar här ute i Enskede