Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Dela äpplena i halvor och gröp ur kärnhuset. Servera äpplena varma tillsammans med vaniljglass. Varma äpplen med knäcktäcke, 4 pers. 2 äpplen, inte alltför fasta1 msk mjölk, 3 %2 msk smör2 msk råsocker el. 2 äpplen. 2 msk råsocker
Vare sig det är äppelsäsong eller inte gör jag gärna de här goda ugnsbakade äpplena med en härlig fyllning av mandlar, råsocker, kanel, vanilj, smör och sirap
De här äpplena är lättlagade och blir väldigt goda. Tidigare gjorde jag gärna dem som nötäpplen fyllda med hasselnötsblandning, men nu är jag allergisk mot både hasselnötter och valnötter så det får bli mandeläpplen
Häll råsocker och kanel över äppelklyftorna. Blanda smör, dinkelflingor, vaniljextrakt och råsocker. 500 g äpple0,5 dl råsocker'kanel100 g rumstempererat smör2,5 dl dinkelflingor1 krm vaniljextrakt0,5 dl råsockerSkalaäpplena och ta bort kärnhusen. 0,5 dl råsocker. 0,5 dl råsocker
Hyvla äpplena på mandolin till runda skivor. Blanda kummin och råsocker. röda äpplen. råsocker. Vänd äppelskivorna i blandningen, stek dem i en panna med smör på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka
Långfrukost med hemgjort mos på vildäpplen. Grymma kesopannkakor med kokos stekta i smör, riktigt med äpplemos till från äpplen jag hittat i skogsbryn, vid cykelbanor och på ängar här ute i Enskede