Äpplegele recept

Hemmagjord söndagsmiddag

Hemmagjord söndagsmiddag

Nu i helgen har jag haft städdagar i såväl bostadsrättsföreningen som i kolonin. Krattat, sopat, grävt

Pumpafyllda ravioli

Pumpafyllning 500 g Pumpa (vikt utan kärnor och skal) 40 g Amaretti kakor/Mandelbiskvier 50 g Äppelsenap (blanda 45 g äpplegele med 5 g senap) 80 g riven parmesanost citronskal från en halv citron en nypa muskot en nypa salt ca 1 dl skorpmjöl Dag 1
Mat för ruskväder

Mat för ruskväder

Som alla märkt så har våren tagit en time out. Så då får man väl göra mat som passar in i detta ruskväder
Kryddig äpplegelé

Kryddig äpplegelé

Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Skär äpplena i bitar
Mynta- och äpplegelé

Mynta- och äpplegelé

Skölj äpplena och skär dem i klyftor. Ångkoka äpplena ca 1 timme isaft-Maja eller i en kastrull med vatten i botten och en skål däriunder en silställning

Rödgul paj

Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare. Blanda rivet med matfettet

Pärongalette

Börja med bottnen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman matfett, mjöl och socker, gärna i en matberedare

Walesbakelser

Börja med mördegen. Blanda mjöl och matfett skuret i mindre bitar i en matberedare. Hacka samman allt till en grynig massa

Fruktrutor från Alsace

Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan. Rör mandelmasseriv och matfett till en smidig smet. Tillsätt äggen, ett i taget

Vinbärsgele med äpple

tillagning. lägg rönnbär i frysen över natten. ren till recept. 2 liter bär. 500 g äpplen av syrlig