Äpple och kokosbakelser
Maria
Maria

Äpple och kokosbakelser

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 personer
  • 3 dl + 4 msk vispgrädde
  • 100 g vit choklad, smält
  • 2 dl kokosflingor
  •  
  • Garnera med
  • 1 dl äpplemos
  • 2 tunt skivade äpplen
  • citronmeliss

Beskrivning

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa 3 dl grädde lätt och rör snabbt ner den smälta chokladen tillsammans med kokosflingorna.

    2. Krama vattnet ur gelatinbladen. Smält gelatinet tillsammans med 4 msk grädde i en liten kastrull. Vispa i en tunn stråle ner gelatingrädden i chokladsmeten.

    3. Häll upp moussen i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20x15 cm. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Skär moussen i bitar, bred äppelmos över och toppa med äppelskivor och citronmeliss.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.