Skala äpplena och dela i klyftor. Lägg i äpplena och vänd dem i sockret. Flamberade äpplen med créme fraiche (4 portioner)4 st äpplen100 g smör 1 dl strösocker1 dl calvados1 tsk havssalt2 dl créme fraiche
Jag valde att smaksätta den med kanelstekta äpplen som passar alldeles perfekt nu i höstrusket. Skala och tärna äpplena, stek dem i smör, socker och kanel tills de är lagom mjuka
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Gröp ur äpplena och fyll dem med mandelmassan. Smörj en form och ställ äpplena i. Servera äpplena med ingefära-créme fraichen och garnera med citronmeliss
Servera med en klick fet naturell yoghurt (eller hårt vispad grädde eller en klick creme fraiche). Jag har förmånen att ha ett eget äppelträd så jag använder egenodlade äpplen
Ett och annat äpple, även det hemodlat, slinker också ner. Skär äpplet i små klyftor. 1 äpple. Relaterat 1 äpple ca 1 dl valfria bär (jag tog röda vinbär eftersom frysen är full av förra årets skörd)