1. Skär sillen i bitar. Tärna äpplet och skiva rödlöken. 2. Varva sill, äpple, pepparrot och lök i en burk. 3. Häll över lagen från förpackningen och sätt på lock
1 st. 5-minuterssill 1/2 rödlök 1/2 gul lök 1 dl crème fraiche 1 krm vitpeppar 1 dl majonnäs 1/2 äpple, gärna Granny Smith 1 purjolök, 10 cm 3 msk lag från sillen 2 krm salt (jag tar mindre mängd majonnäs, ca 0,5 dl och större mängd crème fraiche, ca 1,5 dl)
Dekorera äppelsillen med lime- och äppelskivor. Dekorera äppelsillen med lime- och äppelskivor. Idag lägger vi till ännu en smarrig sillinläggning till vår samling av recept på inlagd sill, en samling som börjar bli ganska stor och som vi nästan våga kalla diger
Pepparkakor, lussebullar, bountyrutor med saffran (grundreceptet hittar du här), surdegsknäcke med kardemumma, surdegsknäcke med fänkål och anis, sirapslimpa med lingon, knäck, kummingummor, inlagd äppelsill i mängder, kryddliga nötter, sesamkex, äppelchips
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost